Mad

Sauce espagnole

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Arbejdstid
10 timer
Tilberedning
45 min.

Tilberedning

  1. Start med at lune roux’en op sammen med tomatpure.
  2. Pisk lidt efter lidt kalvefond i og sørg for, at der ikke er klumper.
  3. Tilsæt timian, og lad det simre i 5-10 minutter.
  4. Tilsæt mirepoix, og lun igennem et par minutter.
  5. Hiv timian op, og kassér.
  6. Tilsæt nu tomat i tern og persille.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server. Jeg elsker at servere denne sauce med fyld i, men helt klassisk ville den være sigtet. Det er dog en kæmpe skam med alt det gode, der er i den!
  9. Tip: Du må godt smage til med et skvæt alkohol såsom sherry eller cognac eller en mild eddike – men du må ikke sige det til nogen fra Frankrig :)